Ръководство за ТЕС

коментара 29
freedom

Ето дойде и времето да ви предоставя основното ръководство за употреба на ТЕС.

В предишните 3 статии: Историята, Теорията и Влиянието върху физическите проблеми се опитах да ви въведа в материята на Меридианното потупване и ТЕС. Исках да бъда сигурен, че ще разберете същността на ТЕС и как тя би ви повлияла. 🙂 Както споделих ТЕС е много лесна техника, но не е играчка.

В самото упътване ще разберете основните стъпки, точките за потупване, както и примери с хора, използвали ТЕС.

В самото упътване се използва термина Техника за емоционално освобождаване (ТЕО). В действителност оригиналното название на техниката е Emotional Freedom Techniques. И двете названия–Освобождаване и Свобода са идентични като превод, но на мен повече ми харесва Техника за емоционална свобода (ТЕС).

Пожелавам ви приятно четене!

Изтеглете от тук Ръководството за употреба.

коментари 29

 1. Кямран Салиeв събота, 4 февруари 2012

  Дъщеря ми е с наднормено тегло…Прилага ТЕС от около месец но няма видим ефект.Дали не правим някяква грешка?..Искаме да ни помогнете ако е възможно.
  Благодарим предварително

 2. Маргарита Димитрова неделя, 4 декември 2011

  През м.Март 2011 г изкарах курс при Иван Петърнишки.Здравословният ми проблем бе щитовидната ми жлеза /синдром на хашимото/.В групата имаше една жена, която сподели, че има болки от вътрешната страна на дясното коляно, които не се повлияват при прилагането на тази практика.След като станах от стола усетих болка на същото място, която не се повлиява от медикаментозно и балнеолечение и ми създава все по-големи неприятности.Възможно ли е да се е получил някакъв енергообмен и някой може ли да ме посъветва как да се справя с този проблем?

  • Не мога да дам конкретен отговор по въпроса Ви за енергообмена, но според мен е абсурдно да вярвате, че може да е това причината във Вашия случай. По-вероятно е Вие да сте имала нужда да изпитвате болка, която да не може да се лекува и просто тогава да се е отключила подобна болка на същото място, каквато е споделила въпросната госпожа. Понякога вътрешно искаме да сме болни от неизлечими болести, за да се съжаляваме. Замислете се дали има нещо във Вашия живот, което да е потенциална причина. Чувствате ли се атакувана от живота? Чувствате ли, че всеки и всичко е настроено срещу Вас ? Чувствате ли се унижена? Вие изпробвали ли сте техниката за Вашата болка?

 3. Благодаря на Вас и на преводача на Ръководството Борис Чеширков! С цялото си уважение искам да попитам за многобройните споменати там видеофайлове – 5 за първата и 8 за втората част. На тях очевидно авторът е придал голямо значение и за да е пълноценно това ръководство, би трябвало да има ясно означени линкове към всеки (Видео 1а, Видео 1б и т.н.)

 4. Имам въпрос относно ТЕО. Възможно ли е примерно при нарко-зависими да дава положителни резултати?

  • Казвали са ми, че с метода са отказвали цигари и са повлиявали други зависимости. Навярно може, но не съм го изпробвал върху себе си, за да твърдя на 100%. Зависимостите са породени от желания, които пък са под влияние на чувствата, а с ТЕС (ТЕО) се работи ефективно върху чувствата.

 5. Браво на Стоян Табаков за труда.
  Бих препоръчал и Българската книга на Иван Петърнишки „Техника за Емоционална Свобода“ не задруго а защото е обяснена като за Българи , след дългогодишен опит има и мнения на хора ползвали ТЕС.
  Ето и сайта с форума отново http://www.emozdrave.info
  А от тук мисля още може да се поръча онлайн въпросната книга: http://www.novavtor.com/component/page,shop.product_details/category_id,2/flypage,shop.flypage/product_id,387/option,com_virtuemart/Itemid,1/lang,bg/vmcchk,1/
  МОЛЯ Стоян Табаков да не ми се сърди!

  • Не се притеснявай! Даже в предишни коментари съм говорил за книгата (аз самият я имам и съм се учил и от нея) и мисля, че покрай този сайт и фейсбук страницата на „Силата на подсъзнанието“ много хора са си купили книгата на Иван Петърнишки „Техника за емоционална свобода“. Поне такива са отзивите, които получавам на лични съобщения. :)) Важно е хората да се образоват! 🙂 А за ръководството, което съм поместил тук – не съм аз преводача. Този файл е превод на оригиналния безплатен наръчник на Гари Крейг и ми беше изпратен преди време. Сметнах, че той ще е перфектен базов наръчник. Аз от него се запалих и си купих след това книгата на Иван! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *